Nou İç Mimarlık - Tasarım ve iç mimarlık

+90 534 236 95 99

Döşeme zemin kaplama

Ev ofis otel gibi mekanlarınız için yerine ve işine göre parke,taş kaplama,pvc zemin kaplama işleriniz için uygulama ve projelendirme yapıyoruz.Parke zemin fiyatları için lütfen bilgi almayı unutmayınız.

Binaların iç yüzeylerindeki zeminlerin, farklı malzeme ve nesneler kullanılarak kaplanması, döşeme işleri faaliyetleri olarak değerlendirilmektedir. Özellikleri kış aylarının soğuk geçtiği şehirlerde, bina içlerinin zemin kaplamasında parke döşeme uygulamaları tercih edilmektedir. Ahşap malzemenin kullanışlılığı ve betonun soğukluğunu izole etme özelliği sayesinde, evlerin salon ve oda bölümlerinde genel tercih sebebidir. Farklı renk ve ağaç cinsinde üretilen parkeler metrekare üzerinden hesaplanarak fiyatlandırılmaktadır. Zemin izolasyonu, zift türü bir kimyasalla sağlanıp, belli bir simetri doğrultusunda ayarlanarak, parkelerin zemine montajı tamamlanır. Döşemede kullanılan malzeme türü olarak en çok tercih edilen parke türü laminat parkedir. Silinebilir, suya dayanıklı modelleri yaygın kullanım sahasına sahip olup, farklı cinste üretilen çeşitleri, modern binaların iç yüzeylerine zarafet katmaktadır.

Uygulama sahası olarak, en fazla alana sahip olan seramik, döşeme işleri konusunun ana teması gibidir. Seramik malzemesi, binaların iç yüzeylerinde zeminden tavana kadar banyo, tuvalet ve mutfak döşemelerinde en fazla tercih edilen malzemedir. Farklı ölçü ve ebatlarda üretilen seramikler, her tür iç mekanın, renk ve dekor özelliğine hitap edebilecek zengin ürün kataloguna sahiptir. Kil toprak ile toz ve suyun karışımı olan seramik, karo malzeme, fayans ürünlerinin hammaddesi olarak, ıslak zemin kaplamalarında uzun kullanım ömrüne sahiptir. Metrekare üzerinden hesaplanan seramik fayansların, balkon ve kenarlık kaplamalarında da başarı ile uygulanması neticesinde, görsel zenginliğin yanında, izole olmuş güçlü yüzeylerin alt yapısı da sağlanmış olur.

Büyük binaların iç yüzeylerine, yepyeni bir zemin kaplama tarzı getiren Epoksi zemin kaplama, malzemenin özelliğinden ötürü kir tutmayan, temizliği kolay zeminler ortaya çıkarır. Zemin statiğine uyumu, esnek yapısı sayesinde çukur ve aşınmış bölümleri de kaplayarak, pürüzsüz bir alan meydana getirir. Kaplama sonrası 1 gün ile 7 gün arasında zemin kullanılmadan, malzemenin uygun hale gelmesi beklenmelidir. Epoksi kaplamanın tercih edildiği yerleşkeler genel olarak şöyle sınıflandırılabilir: Malzeme ve ürün depoları, ilaç üretim tesisleri, hastaneler, fabrikaların uygun olan bölümleri, atölyeler, ticarethaneler bunlardan bazılarıdır. Kalınlığı 1mm ile 3mm arasında değişen epoksi malzemeyle kaplanmış zeminler, pürüzsüz ve toz tutmayan yüzeylere dönüşerek, iç mekanların havasını tamamen değiştirirler.